Play the Future (tutors Tom Veeger & Renato Kindt)

Concept: Behoud van karakteristieke havenarchitectuur

Ten noorden van het centrum van Antwerpen ligt ‘het Eilandje’, zo genoemd vanwege haar geïsoleerde positie tussen de sluizen. Toen de havenactiviteiten zich vorige eeuw verplaatsten richting het noordwesten van de stad, kwam een groot deel van het gebied leeg te staan. Het gebied biedt echter veel kansen, met haar kenmerkende havenarchitectuur en nabijheid van de stad.

Het voormalig havenmagazijn Hangar 29 ligt op de westoever van het Eilandje. Het ligt langs de culturele as die eindigt in het zuiden bij het Museum aan de Stroom. Visueel richt het zich op het groene uitzicht aan de overkant van de Schelde.

Behoud van de karakteristieke havensfeer stond centraal bij het ontwerp. Daarom is besloten de oude structuur van het gebouw in tact te houden en in het magazijn losse woningen en ateliers te plaatsen. De meeste woningen hebben uitzicht op het groen en het water in het westen. De (atelier)woningen zullen huisvesting bieden aan studenten en creatievelingen, die hier kunnen profiteren van de nabijheid van culturele instellingen op het Eilandje, de universiteit en de binnenstad.

Concept: continuing experience of characteristic harbour architecture

In the north of Antwerp city center lies ‘het Eilandje’. This former harbour area has lost its function for many years now. It provides great potential for new functions with its characteristic harbour architecture and proximity to the city center. In the west lies Hangar 29, a former storage warehouse. The new houses with attached studio are placed in the existing structure, maintaining the old structure and atmosphere of the warehouse. Most houses have panoramic views over the river Schelde in the west. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s