Excursie Gdánsk-excursion Gdánsk

Elk jaar vindt in november in Gdánsk het Narracje Festival plaats. Het is een festival met licht- en geluidinstallaties door de stad en in de haven. Het bezoek aan dit festival en de stad vond plaats vanuit het M2 project Play the Future. Het werd vooraf gegaan door het bezoek van twaalf studenten uit Gdánsk aan het GLOW festival in Eindhoven (zie ook Interventie GLOW).

Tijdens de studiereis in Gdánsk stonden naast het bezoek aan het Narracje festival ook enkele andere akoestische activiteiten centraal, zoals het uitvoeren van John Cage’s “4’33”, het bezoek aan een anechoische kamer in Gdánsk University of Technology, en het lopen van een soundwalk, waarbij het luisteren naar de geluiden van de stad centraal staat.

Foto’s zijn gemaakt door de Poolse student Victor, en medestudenten Wouter Habets en Thom Kuipers.

Each year the Narracje Festival takes place in Gdánsk, Poland. This annual festival consists of light- and sound installations that are placed throughout the city and harbour. The excursion also entailed performing John Cage’s “4’33”, visiting the anechoic chamber and other facilities at the Gdánsk University of Technology and doing a sound walk, in which the sounds of the city played a central role.

Foto’s are from Polish student Victor and fellow students Wouter Habets and Thom Kuipers.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s