Project Production & Parts

Production & Parts was een eerstejaars Mastervak, waarbij het ging om het kennen van de materialen waarmee je werkt. De opgave was het ontwerpen van een tijdelijke maquettewerkplaats voor de Faculteit Bouwkunde in Eindhoven.

In het ontwerp was tijdelijkheid in detail een belangrijk uitgangspunt. De werkplaats kan er in dit geval enkele jaren blijven staan. Het volume oogt licht met de slanke Cor-Ten stalen constructie en een dun metalen dak. Cor-Ten staal als constructiemateriaal wordt niet vaak gebruikt, maar is zeer goed toepasbaar hiervoor. Het gebouwtje heeft een overzichtelijke plattegrond met in het noorden de koele werkplaats, waar vanaf de Groene Loper naar de activiteiten gekeken kan worden. In het zuiden bevindt zich de studieruimte met keuken, waar overlegd en geluncht kan worden en waar toegang is tot het terras.

In this first years Master course the focus was on knowing the materials you work with. The brief was to design a temporary work shop next to the Faculty of Architecture in Eindhoven. The design was made to last several years. The volume is light with a slim pre oxidized steel construction and a thin metal roof. It has a clear plan with a large area designated for the actual work shop in the north alongside the walkway of the campus. In the south there is a study cum lunch area with access to the terrace.