Folly Antwerpen-folly Antwerp

Deze opdracht in de eerste week van het M2 project Play the Future was het plaatsen van een folly in de openbare ruimte van Antwerpen. De folly die ik plaatste is een boeket van spiegels, op het eerste gezicht een natuurlijke vorm in de omgeving. Pas bij reflectie in de spiegels wordt duidelijk dat het niet van groen is.

Het gebruik van spiegels in kunst en interventies geeft altijd een spannend effect. Je ziet delen van je omgeving vanuit een andere hoek, en omdat het maar fracties zijn is het niet direct als zodanig te herkennen. Door de spiegels reageert deze folly op haar omgeving. Ze beweegt mee in de wind en ze laat de omgeving zien waarin ze geplaatst wordt. Je ziet dus geen statisch beeld. Het is enigszins desoriënterend, maar altijd verrassend.

This folly was placed in the Antwerp streetscape. The folly consists of a bouquet of mirrors. In the mirrors the surroundings are reflected. Because all mirrors have a different angle, and because the “flowers” wave in the wind, the surroundings that are reflected are constantly changing. The folly reacts to its environment. It is slightly disorienting, and always surprising.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s