Wadsuite-tidal suite

Deze korte ontwerpopgave in het eerste jaar van de Bachelor duurde vier weken en had als doel het ontwerpen van een tijdelijke suite op de Waddenzee. De suite kan worden opgebouwd door twee personen en blijft staan in zowel eb als vloed.

Er is bij de Wadsuite gekozen voor een archetypische huisvorm. Als het eb is, ziet de suite eruit als een doorsnee huis in het zand. Als het vloed is, is het beeld van het huis er nog steeds, maar dan op het water, wat verrassing en verwondering oproept. De Wadsuite kan worden opgebouwd uit houten frames en geveldelen van hout en zeil. Door een ondergrond van zeil waar zand op wordt gestrooid zal de suite blijven staan bij hoogwater. De Wadsuite heeft een open plattegrond met twee semi-afgesloten ruimtes voor opslag, eten opwarmen of wassen.

This short assignment in the first year of the Bachelor was to design a temporary suite on the Waddenzee. The suite can be put together by two people. It has an archetypical shape of a house. The image holds for when it is ebb as well as flood. It is when it is flood the image will evoke surprise with the suite completely surrounded by water. The suite has an open plan with two partly shielded areas for washing or storage.